Hayes Valley Hip Haven

Hayes Valley Hip Haven - Bar + Kitchen.jpg
 

When our well-traveled client purchased this Hayes Valley new-build, she was living in a quaint Victorian, surrounded by an extensive art collection displayed gallery-style on ornamented walls. In contrast, this new Hayes Valley condo began as a veritable blank slate, with its all-white finishes, pale oak flooring, and unadorned architecture. We brought our client’s personality into the new space, injecting color and depth with tile, wood, wallpaper, and meaningful, personal objects. Now the space is warm, welcoming, and functional—equally suited to hosting one guest or a whole crowd.

Continue reading

In the kitchen, we installed a sage green tile backsplash, bringing color and focus to the space—it not only helps to define the kitchen but softly compliments the concrete wall in the adjacent sitting area. The wood cladding on the custom island is echoed elsewhere in the home, most notably in the master bath where it infuses warmth and interest alongside graphic, patterned wallpaper from Hermès. Our client’s punchy, colorful decorative pieces have made their way onto the many styled surfaces in the home—a blue and yellow abstract brought home from Cuba now rests on the credenza, while a family of nesting dolls fill an alcove next to the TV.

With limited room to accommodate a full-size dining table, we had to get creative when outfitting the space for our client’s entertaining needs. A custom, expanding island, clad in light beechwood can seat up to six when fully extended (or just two on date night!). To further maximize the space for entertaining we made use of the condo’s 500 square foot deck, adding a heated bench for San Francisco’s cold, foggy evenings.

Photographer: Suzanna Scott Photography

 
 

LATEST PROJECTS